Off Grid İnverter Ne İşe Yarar ? Neden Off Grid İnverter Kullanılır ?
Şebeke Elektriğinin Olmadığı Yerlerde Güneş Panellerinden Akülere Depolanan Enerjiyi Kullanmamıza Olanak Sağlayan Cihazlardır. Üretilen (DC) Enerjiyi Off Grid İnverter İle Alternatif Akıma (AC) Çevirmek İçin Kullanılır. Bağ Evi, Hobi Bahçesi, Karavan Gibi Elektriğin Olmadığı Yerlerde Elektrik Enerjisi Sorununu Çözen En Ekonomik ve Pratik Bir Çözümdür.
Off Grid Sistem (Şebeke Bağlantısız Sistem)
Şebekeden bağımsız olan off grid inverterler; en yaygın güneş enerjisi sistemleridir.
Tamamıyla şebekeden bağımsız olan off grid inverterler, elektriğin olmadığı veya hatlara uzak olan bölgelerde hemen hemen tüm elektrik ihtiyacınızı karşılamak üzere kurulan sistemler olarak dikkati çekmektedir.
Doğru Depolama Kapasitesiyle Depolanmalı
Şebekeden bağımsız sistemlerde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise güneş enerjisi sistem tasarımı ve ihtiyaca göre belirlenecek olan depolamadır. Depolamada solar jel aküler ve lityum bataryalar olmak üzere 2 alternatif mevcuttur. Depolama sistemi yani aküler de tamamen ihtiyaca göre değişkenlik göstermektedir. Depolamadaki en önemli faktörlerden biri de gece güneşin olmadığı zamanlarda gündüz üretilen enerjinin doğru depolama kapasitesiyle hesaplanarak depolanması ve gece elektriksiz kalınmamasıdır.
Modifiye Sinüs İnverterler
Off grid inverterler akıllı tam sinüs inverter ve modifiye sinüs inverter olarak iki çeşittir. Modifiye sinüs inverter, ismini ürettiği modifiye sinüs dalgasından almıştır. Cihazlarda sunulan giriş ve çıkış gerilimleri, voltaj gücüyle bağlantılı olarak belirli boyutlarda sağlanmaktadır. İşlevsel olarak birlikte etki sağlayan iç materyaller, düşük ve ideal voltaj kapaması sağlayarak kullanıcıya güvenli alanlar oluşturmaktadır. Modifiye sinüs inverter modelleri kaliteli ve dayanıklı materyal ve iç mekanizmasıyla yüksek düzeyde enerji tasarruf etmektedir. Bu tasarruf hem kullanılan ürün modelinin ömrünü uzatmakta hem de pek çok alanda işlevsellik sunmaktadır.
Tam Sinüs Akıllı İnverter
Tam sinüs inverterler temel çalışma prensibi olarak doğru akımı alternatif akıma dönüştürerek elektriğin kullanılabilir hale getirilmesini sağlayan cihazlardır. Doğru akımı alternatif akıma dönüşme ve elektriğin kullanılabilir hale gelmesini sağlayan inverter cihazlar elektrik enerjisinde herhangi bir dalgalanma, kesilme gibi durumlarda müdahale edip akımı stabil hale getirmektedir. Tam sinüs akıllı inverter çeşitleri volt değerlerine göre farklılık göstermektedir. Günümüzde oldukça yaygın olan tam sinüs akıllı inverterler rahat kullanımı ve kolay kurulumunun yanı sıra enerji tasarrufuna yardımcı olmasıyla oldukça beğenilmektedir.
Güneş Enerjili Tarımsal Sistemler
Tarımsal alanlarda kullanılan güneş enerjili off grid sistemlerin avantajlarına değinmek istersek; sadece ilk yatırım maliyetleri bulunmaktadır. İşletme maliyeti ise; hemen hemen hiç yoktur. Yüksek verimlidir ve elektriksel kayıplar azdır. Kolay montaj imkanının yanı sıra şebekeye bağımlılığı yoktur. Kurulum sırasında sabitlenen ilk yatırım maliyeti yıllar içerisinde yaşanan elektrik fiyat artışlarından etkilenmez. Sistemler, enerji ihtiyacına ve tercihlere göre arttırılabilir.
Off Grid İnverter
Teknolojinin ilerlemesiyle dağ evi, bağ evi, yayla evleri, tarımsal sulama sistemleri, çiftlikler dışında karavanlar, yat ve teknelerin yanı sıra elektriğe ihtiyaç duyulan her yerde off grid sistemlerle elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Tam sinüs inverter, modifiye sinüs inverter, on grid inverter, off grid inverter, trifaze inverter, akıllı inverter, monofaze inverter, güneş enerjisi inverter, solar inverter, inverter, ucuz inverter, hibrit inverter,mppt inverter,pwm inverter